שכבות בצק פריך נס קפה – ליאורה שומרון הכינה על פי מתכון של ססיל אזולאי
עוגת נס קפה שכבות
המרכיבים-
לבצק:
1/2 קילו קמח
250 גרם חמאה או מחמאה רכה
30 גרם שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
4 חלמונים
קורט מלח
לקצף נס קפה:
4 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
2 כפות אבקת קפה נמס
עוגת שכבות נס קפה נוסטלגית – מתכון מנצח
ההכנה-
את מצרכי הבצק נלוש לישה טובה עד לקבלת בצק רך. ניתן לבצק מנוחה קצרה.
נחלק ל-4 חלקים ונרדד כל חלק לעיגול בקוטר התבנית.
נכין את הקצף: נקציף חלבונים עם סוכר.
לקראת סוף ההקצפה נוסיף נס קפה ונקפל פנימה.
נשמן תבנית עגולה 26, נניח בתחתית התבנית עיגול בצק ונמרח שכבת קצף נדיבה.
נמשיך כך – עיגול / קצף / עיגול / קצף / עיגול בצק.
נאפה את העוגה בתנור חם על 170 מעלות למשך 45 דקות.