עוגת קצף וקצפת המיתולוגית משנות ה- 70 של חנה שאולוב.
עוגת מרנג משולב בצק פריך וקרם קפה
תמונה באדיבות סילבי אילוז
לתבנית מלבנית או תבנית עגולה גדולה 28
המרכיבים-
לקצף-
4 חלבונים
כוס סוכר
לבצק פריך-
4 חלמונים
200 גרם חמאה
4 כפות סוכר
קורט מלח
2 ורבע כוסות קמח + כפית אבקת אפייה
לקצפת –
2 שמנות מתוקות 500 גרם
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות שטוחות נס קפה
ההכנה –
נכין את המרנג- נקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב מאוד.
נשטח על נייר אפייה משומן בגודל התבנית
נכניס לאפייה 120 מעלות שעה וחצי מיד בהוצאה מהתנור נהפוך את המרנג על מגבת ונקלף את נייר האפייה.
נכין את הבצק הפריך במעבד מזון כל המצרכים.
נשטח לגודל התבנית ונאפה 170 מעלות 30 דקות
לאחר שהבצק התקרר נקציף שמנת נס קפה וסוכר לקצף יציב.
נמרח על שכבת הפריך ומעליה נניח את המרנג.
זילוף שוקולד-
50 גר' שוקולד מריר להמיס עם כף חמאה.