עוגת שמרים בצק פריך מלא בפרג
רולדות שמרים עם פרג – כוכבה אילוז
המרכיבים-
בצק פרסבורגר – בצק שמרים פריך
חצי קילו קמח
גרידת לימון
ביצה
כפית שמרים יבשים
1/2 כוס חלב/מים
250 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
1/3 כוס סוכר
מלית פרג-
300 גרם פרג טחון טרי
כוס וחצי סוכר
כפית קינמון
גרידה מלימון
כוס ורבע מים או חלב
חופן אגוזי מלך קצוצים
חופן צימוקים
חופן ביסקויט טחון
כף דבש או ריבה טובה
50 גרם חמאה
פרסבורגר רולדות שמרים עם פרג – עוגת שמרים פרג מטריפה
ההכנה –
לשים המרכיבים במיקסר וו לישה וללוש את הבצק 7 דקות מהירות איטית.
להכניס למקרר ל4 שעות
הכנת הפרג-
לבשל פרג ונוזלים עם סוכר עד שהתערובת מסמיכה להוסיף את כל המרכיבים יחד ולערבב היטב .,לקרר .
לחלק את הבצק 4 לפתוח למרוח רבע מהמלית לגלגל לשטרודל . להניח בתבנית.
למרוח ביצה שכבה ראשונה , לתת מנוחה חמש דקות ושוב מריחה ועם המזלג ליצור פסים ,
להכניס לתנור בערך 3/4 שעה על 170 מעלות