גלידת שוקולד קטיפתית – מתכון מנצח

העתיקו ושמרו, כי את הגלידה הזאת תכינו כל קיץ כל שנה,
גלידת שוקולד קטיפתית בטעם שוקולדי מודגש וטעים מאוד-  מאת אתי שחר 
אתי שחר

גלידת שוקולד קטיפתית – מתכון מנצח

המרכיבים- 
 מיכל חלב מרוכז
750 מל' שמנת מתקה להקצפה 38%,
240 גר' שוקולד מריר מרוסק גס,
1 כפית תמצית וניל,
קמצוץ מלח,
2 כפות קפה אספרסו קצר / או 2 כפות נס קפה מומסות ב-2 כפות מים רותחים

גלידת שוקולד קטיפתית – מתכון מנצח

ההכנה-
ממיסים את הקפה, מוסיפים שוקולד מרוסק,
מוסיפים חלב מרוכז מערבבים
מחממים בפולסים של 30 שניות במיקרו ובין כל פולס, מערבבים היטב מתחתית ועד דפנות, למרקם חלק.
מוסיפים קמצוץ מלח,
1 כפית תמצית וניל, (או 1/2 כפית אבקת וניל),
מערבבים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, מוסיפים 1/3 ממנה לתערובת השוקולד ומבליעים בעזרת לקקן, בתנועו עטיפה! שלא לשבור את הקצפת.
מוסיפים את יתר הקצפת, ומטמיעים באותה צורה בעדינות ובסבלנות,
מעבירים למיכל עם מכסה (קופסה פלסטיק מלבנית גדולה ונמוכה)
מקפיאים לפחות 8 שעות

גלידת שוקולד קטיפתית – מתכון מנצח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *