מתכון – חצ'פורי אצ'רולי

ננה אלקריף

חצ'פורי אצ'רולי – מאת ננה אלקריף

ל 3 יחידות

 

המרכיבים-

לבצק-

3 כוסות קמח מנופה,

חצי כפית מלח

כף שטוחה סוכר

כף שמרים יבשים

כף חמאה

כוס וחצי מים

כף שמן

מילוי-

100 גרם גבינה בולגרית

50 גרם גבינה צהובה

50 גרם גבינת פטה

50 גרם חמאה

ביצה

ההכנה –

 

לערבב במיקסר את המרכיבים של הבצק ללוש טוב (עם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת קמח או מים ).

לכסות ולתת לבצק לתפוח חצי שעה,

ללוש אותו מעט ושוב תפיחה של 20 דקות.

לערבב את המילוי -גבינה בולגרית ,גבינה צהובה מגוררת, גבינת פטה מגוררת ,50 גרם חמאה ,ביצה 

לחלק את הבצק ל 3 כדורים .כל כדור לרדד לעיגול ,

שמים מסביב גבינה וסוגרים שוליים ,

שמים מילוי באמצע ולהניח על נייר אפייה.

למרוח ביצה טרופה עם חלב .

אופים בתנור שחומם מראש ל חום של 180 מעלות,

כשמתחיל להיות צבע זהוב ,

שמים באמצע את החלמון של הביצה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.

כשמוכנים למרוח על הבצק החם חמאה .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *