חצ'פורי אצ'רולי – מאת ננה אלקריף
ל 3 יחידות
המרכיבים-
לבצק-
3 כוסות קמח מנופה,
חצי כפית מלח
כף שטוחה סוכר
כף שמרים יבשים
כף חמאה
כוס וחצי מים
כף שמן
מילוי-
100 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינת פטה
50 גרם חמאה
ביצה
ההכנה –
לערבב במיקסר את המרכיבים של הבצק ללוש טוב (עם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת קמח או מים ).
לכסות ולתת לבצק לתפוח חצי שעה,
ללוש אותו מעט ושוב תפיחה של 20 דקות.
לערבב את המילוי -גבינה בולגרית ,גבינה צהובה מגוררת, גבינת פטה מגוררת ,50 גרם חמאה ,ביצה
לחלק את הבצק ל 3 כדורים .כל כדור לרדד לעיגול ,
שמים מסביב גבינה וסוגרים שוליים ,
שמים מילוי באמצע ולהניח על נייר אפייה.
למרוח ביצה טרופה עם חלב .
אופים בתנור שחומם מראש ל חום של 180 מעלות,
כשמתחיל להיות צבע זהוב ,
שמים באמצע את החלמון של הביצה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.
כשמוכנים למרוח על הבצק החם חמאה .