מתכון לעוגת היער השחור- מאת נועם זיגדון
עוגה מפוארת וחגיגית מתאימה לאירועים וליום הולדת
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאים לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ
המרכיבים-
לעוגת השוקולד
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כף ברנדי
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח
4 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
ההכנה –
להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
להקציף את החלבונים עם הסוכר
לחלמונים להוסיף את התמצית הוניל והברנדי
להוסיף לחלבונים בתנועת קיפול
את הקמח הסוכר הקקאו והאבקת אפיה לערבב יחד
להוסיף לתערובת הביצים בתנועת קיפול
להכניס לתבנית
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-30 דקות
לקרר היטב
מרכיבים להכנת הסירופ-
½ כוס מים
3/4 כוס סוכר
3 כפות ליקר דובדבנים
מרכיבים למילוי קצפת שוקולד-
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 מ"ל שמנת מתוקה
דובדבני אמרנה
ההכנה –
להמיס את השוקולד המריר עם
125 מ"ל שמנת מתוקה
לקרר היטב במקרר.
לאחר הקירור להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה להקציף יחד לקצפת יציבה.
איך מכינים עוגת היער השחור –
לחלק את העוגה ל-3 חלקים
להרטיב כל חלק בסירופ
לצקת מחצית מהקצפת שוקולד
ליישר בעזרת פלטה
לפזר דובדבנים
להניח שכבת טורט נוספת להרטיב בסירופ לצקת את יתרת הקצפת שוקולד
לכסות בשכבה שלישית של הטורט
מרכיבים לציפוי קצפת-
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
להקציף עד לקבלת קצפת יציבה
להשאיר ⅓ מהכמות לקישוט
את השאר למרוח על העוגה
לקישוט
שוקולד מריר מגורר או סוכריות חומות
דובדבני אמרנה
לפזר סוכריות חומות
להכניס את הקצפת ששמרנו לשקית זילוף עם צנטר כוכב
לזלף בקצה סביב העוגה
לקשט בדובדבנים
באהבה נועם זיגדון
2 תגובות
עוגה שהכי אהובה עלי
גם עלי