קציצות ברוטב אדום חריף עם חומוס
מאת אילנית בניזרי האלופה
המרכיבים-
לתערובת הקציצות –
בערך חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד
חופן פטרוזליה
גבעול סלרי קצוץ עם העלים
חופן פירורי לחם
ביצה
מלח,
כפית בהרט
פלפל שחור
להכין צלחת עם קמח
וצלחת עם ביצה טרופה עם מעט מים וכף רסק עגבניות
להכנת הרוטב-
3 שיני שום קצוצות
כפית כורכום
כף פפריקה
חצי שקית חומוס גרגרים קפואים
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
כוסברה
פלפל חריף
קציצות ברוטב אדום חריף עם חומוס
ההכנה –
לערבב את המרכיבים של הקציצות לתערובת אחידה ולשים במקרר.
לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד ,
לטבול בקמח ואז בביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג
להכנת הרוטב –
לחמם רבע כוס שמן בסיר עם השום ,
להוסיף כורכום, פפריקה מתוקה ,חומוס גרגירים קפואים או משימורים ,
כוס וחצי מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף ,כמון ,פלפל שחור גרוס ,חופן כוסברה קצוצה ,
להוסיף פלפלים חריפים או פלפל אדום יבש – לפי טעם.
לאחר שהרוטב מבעבע נכניס את הקציצות לרוטב נבשל שעה להבה נמוכה
בתאבון אילנית בניזרי