סלט נפלא של עדשים שחורות וקוביות בטטה מאת צביה אורן
המרכיבים-
2 כוסות עדשים שחורות
2 בטטות בינוניות
פטרוזילה
שן שום
1/4 כוס מיץ לימון
מלח,פלפל שחור
כף סילאן
אגוזי קשיו
סלט נפלא של עדשים שחורות ובטטה
ההכנה-
2 כוסות עדשים להשרות במים לפחות 3 שעות,
לשטוף לסנן ולשים בסיר עם מים ומלח לבישול עד שיתרככו.
להשאיר אותם בשלמותם.
לאחר הבישול לסנן, לקרר ולשים בתוך הקערה.
2 בטטות בינוניות, לקלף ולהכניס לתנור 200 מעלות עד לריכוך.
לאחר הוצאתם מהתנור יש לקרר ולחתוך לקוביות.
בתוך הקערה עם העדשים מוסיפים 2 כפות גדושות של פטרוזליה קצוצה דק או כוסברה
1 שן שום כתושה
1/4 כוס מיץ לימון
מעט שמן זית
מעט מלח, פלפל שחור
כף סילאן או מייפל
לערבב בעדינות.
להוסיף קוביות הבטטה האפויה ומעל לפזר מעט פטרוזיליה.
טיפ: אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס,
או קשיו.
טעים שהסלט קר.