סלמון ברוטב עם ירקות – מאת
בישולים של רונית
המרכיבים-
חבילה פילה סלומון טרי.
2 חבילות פילפלונים צבעוניים.
1 בצל גדול פרוס.
חופן עלי תרד.
2 גבעולי רוזמרין (בעת טיגון הדג להוסיף).
חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה.
8 שיני שום שלמות.
חבילה גבעולי סלרי.
5 עלי דפנה.
מלח גס, פלפל שחור גרוס, כורכום, פפריקה מתוקה.
ההכנה:
להשרות את הדג עם מיץ לימון למשך עשרים דקות לשטוף ולייבש.
לטגן את הדגים רצוי עם שמן זית כאשר עור הדג כלפי מטה, מעל הדג בעת הטיגון לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה יבשה.
לטגן 5 דקות מכל צד.
לקחת מחבת לטגן את כל הירקות עם התבלינים חוץ מהפפריקה מתוקה, כאשר הירקות מתרככים להוסיף פפריקה מתוקה להניח את הדגים ולטגן לעוד 4 דקות.
לאחר מכן, להוסיף כוס 150 מל מים רותחים, ולבשל את הדג לעוד 2 דקות.
ובתיאבון.
ניתן.להוסיף פלפלים אדומים יבשים כמה חתיכות..