שבקיה טעם של בית- מאת מאיר סבג
המרכיבים-
1 וחצי כוסות מים רותחים.
1 מרגרינה
3 כפות חומץ
1 ק"ג קמח (מנופה)
סירופ דבש:
1 ק"ג סוכר 3 כוסות מים
מיץ מלימון
אופן ההכנה –
מערבבים היטב את כל החומרים בהדרגה
מוסיפים את הקמח לאט לאט עד שיוצא בצק רך ומושלם לעבודה.
מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים יפים כל כדור פותחים היטב עם מערוך ויוצרים גלגלת פרחים יפים.
לאחר שמכינים את כל הבצק אז עוברים לטיגון בשמן עמוק.
טובלים את הפרחים(שבקיות) בסירופ דבש (כשהסירופ מתקרר) מפזרים שומשום.
יוצא מושלם וטעים. בהצלחה
4 תגובות
שלום תודה על המתכון רציתי לדעת אם קילו סוכר לקילו קמח זה לא האבה .. ואם ניתן להשים פחות .. תודה
גם אם נשאר סירופ אפשר לשמור בקירור ולהשתמש לציפוי עוגות שמרים
האם ניתן להפחית מהסוכר ..
כן