מתכון למניפת בשר חגיגית של מלי מאירוב האלופה
מה שצריך להכין – סיר שמתאים גם לתנור
המרכיבים-
קילו צלי כתף 5 פרוס
2 בצלים
סלסלת פטריות
פפריקה
כפית כורכום
כף דבש
פלפל שחור
מלח
בטטה או תפוחי אדמה פרוסות
שקית אוסם קטנה – רוטב צלי בקר
מתכון לקדרת בשר 5 פרוס חגיגית
ההכנה –
מניפת בשר מלי מאירוב: סיר רוסטר או סיר אחר שמתאים לתנור..
קילו צלי כתף מספר 5 פרוס לפרוסות.
לחמם שמן בסיר..שהשמן חם מאוד להכניס כל פעם 3 פרוסות ולצרוב משני הצדדים לסגירה ולהוציא.
באותו הסיר להוסיף שמן ולטגן 2 בצלים חתוכים גס..
להוסיף סלסלת פטריות פורטובלו או כל סוג ומשימורים
כפית פלפל שחור גרוס..כפית פפריקה..כפית כורכום..כף דבש.
לערבב להחזיר את הבשר לצרוב אותו קצת בתבלינים ולסדר אותו באמצע לאורך הסיר לצורת מניפה.
את הפטריות בצד השמאלי ..
לקלף תפוחי אדמה ולסדר מניפה בצד הימני לאורך הסיר..
לשפוך מים רותחים עד קצת מעל גובה הבשר ולבשל אש נמוכה שעתיים
לאחר שעתיים לפזר כפית מלח..
לקחת שקית קטנה של אוסם רוטב לצלי בשר ולערבב אותה עם כוס מים רותחים ולשפוך בסיר מעל הבשר
להעביר לתנור את הסיר חום 160 מעלות שעה(לא חובה) אפשר לבשל עוד על הגז.
למי שיש נתח שלם .
שירתיח אותו שעה ואז לפרוס ..
רעיון המניפה של אילנית בניזרי.