לחמניות בשר מאת – מאי בן-עזרא
דמיינו בצק רך של חלה במילוי בשר עסיסי ומתובל – מתכון של הליףףף !
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן
כף מלח
4 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים (להתחיל מ2 ולהוסיף לפי הצורך)
לבשר-
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום.
מלח,פלפל,פפריקה אדומה
אפשר עוד תבלינים וחריף
ההכנה –
בצק –
ללוש הכל חוץ מהמלח, להוסיף אותו בסוף הלישה.
בזמן ההתפחה לבשל את הבשר עם התבלינים במחבת כדי שהבשר יתקרר.
להתפיח שעה.
לחלק לכדורים, לרדד כל כדור ולשים כף בשר באמצע, לסגור את הבצק לכדור. לצפות בביצה ושומשום
180 מעלות 30 דקות או יותר