מתכון מאת – Rotem Cohen
המרכיבים-
נתח צלי כתף( מספר 5)
חבילת ערמונים קלויים בואקום
2 בצלים פרוסים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
כף פפריקה מתוקה
מלח פלפל שחור גרוס
אבקת מרק פטריות
קמצוץ כרכום
קמצוץ בהרט
חצי ענף רוזמרין או תימין
5 שיני שום קלופות
ההכנה –
לשטוף את הבשר.
לשים בסיר 5 כפות שמן קנולה ולחמם אותו.
להניח את הבשר בסיר לפזר עליו מעט מלח ופלפל שחור לאחר דקה להפוך את הבשר לצד השני ושוב להמליח ולפלפל.
לאחר מכן להוסיף את שיני השום את הרוזמרין ובערך 3 כוסות מים פושרים.
להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית כשעתיים.
לקחת סכין חדה ולנעוץ אחרי שעתיים בבשר אם הסכין נכנסת חלק ניתן להוריד מהאש.
לתת לבשר להתקרר ולפרוס לפרוסות.
בסיר נפרד לטגן את הבצל לאחר שהזהיב לסדר מעליו את פרוסות הבשר עליהן את הפטריות שחתכנו לחצאים ואת הערמונים.
להוסיף את התבלינים להוסיף כוס ממי הבישול של הבשר ועוד חצי כוס מים פושרים.
לתת רתיחה ולשים על אש בינונית כשעה. בתיאבון