מתכון לדגים לחג גפילטפיש – Mirit Zeller
המרכיבים-
לתערובת:
חצי קילו דג קרפיון טחון בלי עצמות.
ביצה,
בצל בינוני טחון,
מלח, פלפל שחור ,
כף סוכר ושתי כפות פירורי לחם/ מצה(לפסח).
למרק:
3 גזרים פרוסות ושני בצלים גדולים לרצועות.
אפשר להוסיף סלק לצבע.
מלח, פלפל לבן וכף סוכר.
המרק צריך להיות טעים וטיפה מתקתק.
ההכנה –
מערבבים את כל המצרכים לתערובת חלקה ונותנים לנוח במקרר.
יוצרים קציצות ומבשלים במרק שעה וחצי.
אחרי שהמרק מתקרר להוציא קציצות לתבנית, לפזר מעל הקציצות גזר להכניס למקרר