עוף עם כרפס ואפונה – מעדן מרוקאי

עוף עם כרפס ואפונה – מעדן מרוקאי למביני עניין – אולדז'אז' בלכראפס אולזילבנה….
להיבה דיל מאקלה..   – שולי אסולין
כרעי עוף עם כרפס ואפונה
מעדן מרוקאי מעלףף
Shuly Asulin Karasin


המרכיבים-
6-8 כרעי עוף שטופים במים קרים ויבשים ממים ( אני משאירה את העור)
גבעולי כרפס מ 2 חבילות
כוס וחצי אפונה קפואה או טריה
בצל בינוני קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
4 כפות שמן
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן אם יש או שחור
כפית וחצי כורכום
כף פפריקה מתוקה
2 כפות מרק עוף
קורט אגוז מוסקט
חצי לימון סחוט
עגבניה בינונית מגורדת
ההכנה-
הכנת הכרפס – מושכים החוצה את ה״גידים״ בעזרת סכין קטנה להתחיל מהקצה של הגבעול לנעוץ את הסכין ולמשוך כלפי הקצה השני של הגבעול.
לחתוך את הגבעולים לאוריכם של 8-10 סמ
בתוך קערה עם מים קרים ומלח להשרות לחצי שעה
בסיר עמוק להוסיף את הכרפס לאחר שסונן ,ולהוסיף מים עד לגובה הכרפס…
להוסיף רבע כפית כורכום ולהביא לרתיחה של חצי שעה או עד שיתרכך… לשפוך את רוב המים ( להשאיר בערך כוס מהמים) ולהניח בצד.
בסיר רחב שוליים להוסיף 2 כפות שמן…. על להבה בינונית גבוהה
לתבל את הכרעיים עם מלח ופלפל מ2 הצדדים
להשחים כל צד 5-6 דקות להוציא ולהניח בצד.
באותו סיר של העוף להוסיף את הבצל ולהזהיב ל4-5 דקות
להוסיף את כל התבלינים ולבשל עוד 2 דקות
להוסיף את הכרפס עם המים ששמרנו
להוסיף את הכוס וחצי אפונה ומעל להניח בשכבה אחת את הכרעיים כשצד העור כלפי מעלה להוסיף 2-3 כוסות מים נוספים ולהביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה לבינוני ולהמשיך לבשל עד שנשאר מעט נוזלים והרוטב נעשה סמיך
להוסיף מעל את העגבניה המגורדת ( אופציה) והמיץ לימון ולבשל עוד מספר דקות.
להגיש חם
בהצלחה וחג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *