פאונד קייק – עוגת וניל עשירה

פאונד קייק –Sima Eilat
יצא לי לאחרונה לצפות בכמה סדרות אנגליות,
מהנוסח של אחוזת דאונטון, והמראה של הפאונד קייק שהטבחית מכינה,
ומגישים ליד התה של אחר הצהריים,
עשתה לי חשק אדיר לאפות לנו אחת כזאת.
אז ככה, זו בעצם עוגה בחושה,
פשוטה לגמרי, אבל אם מכינים אותה כמו שצריך..וזהירות,
יש פה הרבה חמאה, היא טעימה להפליא.
אפשר להוסיף בה כל מיני תוספות כמו לאינגליש קייק,
אבל אני הכנתי את הגירסה הקלאסית, הנקייה, עם זיגוג סוכר לימוני מלמעלה.
יש כמה גירסאות, יש גירסה מצויינת עם גבינת שמנת, אבל לא היתה לי בבית, מבטיחה להכין גם כזאת ולספר לכם.
לפני שאני נותנת את המתכון , אני רוצה להדגיש שחשוב מאד!!!!!
שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר, וזה נוגע לכל עוגה,
זה משפר את המרקם של העוגה באופן משמעותי.
הביצים, החמאה, השמנת, הקמח, הכל להוציא שעה לפני הכנת העוגה.
ואל תוותרו על המלח, ותמצית וניל אמיתית, לא התחליף הזול.
את העוגה אופים בתבנית אינגליש קייק אמיתית, אל תתפתו לאפות בחד פעמי.
משמנים אותה בנדיבות בחמאה,
ומקמחים אותה קצת, מנערים לכיור את עודפי הקמח.
מחממים תנור ל 180 מעלות, בלי טורבו, מדף אמצעי.
אז ככה-
המרכיבים-
200 גרם חמאה
כוס ורבע סוכר
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפייה, אם משתמשים בקמח תופח, אז מוותרים על האבקה.
3 ביצים גדולות, ועוד חלמון אחד
חצי כוס שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
כוס וחצי קמח מנופה.!!!!!
ההכנה –
בקערת המיקסר מניחים את החמאה..פחות 4 גרם שמשתמשים לשמן את התבנית.
סוכר
מלח
מערבלים עם וו גיטרה כ6 עד 8 דקות עד לתערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת…מערבלים כל אחת לחוד .
בקערית מערבבים היטב את השמנת והוניל.
ואז מוסיפים בשתי מנות, פעם שמנת, פעם קמח.
כשמוסיפים את הקמח, לערבב מהר וממש מעט זמן,
בעוגה בחושה חשוב לא לערבב הרבה את הקמח שלא תצא דחוסה.
להניח בתבנית, לישר , ולדפוק כמה פעמים את התבנית על השיש , כדי למנוע כיסי אוויר.
לאפות כשעה.
לצנן רבע שעה בתבנית ,ואז להוציא ולצנן על רשת, לא לחתוך את העוגה, עד שהיא לא קרה לגמרי.
להכין זיגוג מאבקת סוכר ומיץ לימון, ולזלף על העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *