כרוב רומני כמו במסעדה – מאת Sima Eilat
לפני שבוע הלכנו עם חברים למוסד החיפאי הידוע והנהדר..מעיין הבירה.
אז בואו נגיד שבקיץ זו לא הבחירה הכי הגיונית לאכול דווקא שם,
קודם כל כי אי אפשר להזמין שולחן, ותמיד מלא, ו
צריך לעמוד בחוץ בחום ולחכות לשולחן, או להיכנע ולשבת בחוץ.
דבר שני, התפריט הוא של אוכל די כבד,
מתאים ברובו יותר למזג אוויר קריר יותר,
אבל חברים שלנו ביקשו שנבוא איתם, ו
החבר שלנו הוא חבר של מי שצריך לסדר שולחן, ובאורח פלא קיבלנו בשתי דקות שולחן מצויין באיזור הכי ממוזג…א מחייה.
האוכל נהדר, הסלטים, הכיסנים, הקוסטיצה שנמסה בפה, וכל היתר,
והשירות גם…הבירה מצויינת, והשפריץ כמו אצל ההורים בשנות החמישים…תענוג כבר אמרתי?
אז למה אני מספרת את כל זה?
כי איך שמתישבים מקבלים צלחת נהדרת של חמוצים ביתיים,
אבל מהסוג הבאמת בייתי ומשובח,
עגבניה כבושה, פלפל צלוי, צנוניות כבושות, מלפפונים נהדרים,
וגולת הכותרת..הכרוב החמוץ הנהדר והפריך שיש רק במסעדה רומנית או מזרח אירופאית שמכבדת את עצמה.
אז הכנתי בבית היום, שיהיה כייף גם בבית.
המרכיבים-
כרוב גדול
3-6 גזרים
4 מקלות סלרי
מיץ לימון
מים רותחים
מלח
סוכר
חומץ
שמן
ההכנה –
מכינים קערה ממש גדולה ושמים בה:
כרוב גדול יפה וטרי, חותכים לחתיכות לא קטנות, זה חיתוך גס כזה שנרגיש את הכרוב.
3-6 גזרים מקולפים ומגוררים גס.
4 מקלות סלרי מקולפים מהסיבים ופרוסים ממש דק.
צרור של עלי סלרי שלמים.
סוחטים מיץ משני לימונים ושופכים על הירקות.
מכינים עוד קערה ושמים בה:
3 כוסות מים רותחים
5 כפיות שטוחות מלח
חצי כפית סוכר
ממיסים אותם במים, ומוסיפים:
כוס חומץ
חצי כוס שמן , אני שמה שמן חמניות
מערבבים, ושופכים על הקערה עם הירקות.
עכשיו זה החלק הכי חשוב….מערבבים היטב עם הידיים ומעסים הכל, כמו בצק, טוב טוב, עד שמרגישים שהכרוב רך וספג הכל.
שמים בצנצנת.
זה מוכן אחרי שעה, אבל הכי טעים אחרי שזה יום במקרר.
אפשר בלי שמן, יוצא נהדר, אבל אם רוצים שיהיה בדיוק כמו המקור, אז אין מנוס מהשמן.
2 תגובות
יצא פצצה
ממש נהדר ומשמח