עוגיות קצף שושנים – ענת חן
המרכיבים-
200 גרם חמאה לחלבי /פרווה אפשר מחמאה
3 ביצים (לבצק להשתמש רק בחלמונים הצהוב)
שקית אבקת אפיה
400 גרם קמח
1 שמנת חמוצה גביע/לפרווה שמנת צמחית קטנה או כוס מיץ תפוזים
מלית:
3 חלבונים
1 כוס סוכר חד פעמי קר
1 חבילה פודינג וניל או מה שאוהבים אפשר גם פודינג שוקולד
ההכנה –
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה קרה חתוכה לקוביות עם שמנת חמוצה
לאחר מכן מוסיפים את החלמונים אבקת אפיה וקמח מערבבים טוב זה צריך להיות מרקם מעט רך
אם זה רך מידי להוסיף עוד קצת קמח לפי העין
מעבירים למקרר עדיפות לילה שלם אם לא מתאפקים לפחות לשעתיים.
את המלית מקציפים לקצף יציב (מרנג)
קודם חלבונים וסוכר ולאחר מכן פודינג
מחלקים לשלושה או שניים חלקים מרדדים על משטח מקומח.
לאחר הרידוד מניחים חלק מהמלית המרנג
וחותכים בעזרת גלגלת לאורך מגלגלים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה בחום של 180 מעלות עד שנהייה זהוב.
מתכון של Linda Linda