עוגת קרמבו מעלפת מתכון באדיבות עינת חנניה
מרכיבים לעוגת הבסיס-
4 ביצים L
רבע כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 פודינג שוקולד
2 וחצי כפות קמח תופח (בפסח להשתמש בקמח תופח לפסח)
2 סוכר וניל
1/4 כוס מים
לקרם הקצפת –
2 אריזות של שמנת מתוקה
פודינג וניל
3 כפות אבקת חלב – אם לא השגתם לא נורא אפשר בלי תוסיפו עוד אינסטנט
1 כוס חלב
קרם השוקולד:
חצי שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
ההכנה-
הכנת העוגה – להקציף במיקסר את הביצים לקצף בהיר עם הסוכר.
להוסיף את השמן בהדרגה ואז מוסיפים את הסוכר וניל וממשיכים להקציף לעוד 2 דקות ומוסיפים את הפודינג הקמח והמים.
להעביר לתבנית אפייה משומנת.
להכניס לתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 170 מעלות , בערך חצי שעה, או עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הקרם –
מקציפים את מרכיבי הקרם ביחד עד לקבלת קצפת יציבה
אחרי שהעוגה התקררה מורחים את הקצפת על העוגה, ומיישרים.
מכניסים למקפיא לשעה.
קרם שוקולד – שמים בסיר קטן (או במיקרו) שמנת ושוקולד מחממים עד שנמס.
מעבירים ומזלפים את הקרם מעל העוגה . מכניסים שוב לקירור.
7 תגובות
איזה גודל של כוס?
אוניברסלית
בסוף רשום להחזיר לקירור הכוונה למקפיא או מקרר?
למקרר
ואם אין קמח תופח מה אפשר לשים במקום?
קמח עם אבקת אפיה
נראה מעולה
איך נרשמים לעדכונים של הבלוג?