בטטות בסילאן וצילי ( כמו פלחי תירס) בתנור- צביה אורן
מוגש עם סלט ירוקים.
המרכיבים-
4- 5 בטטות עם הקליפה שטופות היטב
5 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ׳ילי
מעט מלח גס
ההכנה –
מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה
את הבטטות חוצים ל-2 לאורך
מעסים אותם היטב בשמן זית
חורצים שתי וערב עם משהו חד. לא להגיע עד לתחתית הבטטה.
200 מעלות
תחילה שמים אותם עם הצד החתוך כלפי מטה, אחרי ריכוך הופכים לצד השני מורחים סילאן.
בקערית קטנה מכינים סילאן ורוטב צילי ושמן זית , בערך כף וחצי מכל דבר מברישים היטב את הבטטות כלפי מעלה עם החריצים.
מברישים היטב. וממשיכים לאפות בתנור עד להשחמה.
מוציאים מכינים סלט עם חסה סלנובה וכל ירק ירוק אחר מניחים את הבטטה,
ממש טעים וכיפי.