קציצות "קיפודים" בשר ואורז

עמית קריספין
קציצות "קיפודים" – מאת עמית קריספין 
טעים בטירוף
המרכיבים-
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון (אפשר עוף טחון)
1 בצל מגורד או טחון במעבד מזון
חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצות דק דק
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית פפריקה
רבע כפית כמון
כוס אורז לא מבושל
ההכנה –
ללוש היטב עד לקבלת מסה יציבה ,אפשר לטעום ולתקן טעמים.
לרוטב:
לטגן בסיר גדול ורחב מאוד (סוטאז')
מעט שמן לטיגון
1 בצל קצוץ ו2 גבעולי סלרי קצוצים
להוסיף 4 עגבניות מרוסקות במעבד מזון .
לתבל במלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית כורכום
רבע כפית כמון
מעט טימין
להוסיף מים עד חצי גובה הסיר ולהביא לרתיחה.
לגלגל קציצות ולהניח בתוך הרוטב,לדאוג שחצי קציצה בתוך הרוטב וחצי מחוצה לו
מהרגע הזה אין לערבב את הקציצות בסיר.
לבשל על אש קטנה-בינונית כ¾ שעה
אין צורך להכין גם תוספת כי התוספת כבר בתוך הקציצה
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *