עוואמה – במלא תפארתה – סימון ממן
כמה טעים ויפה – קינוח מטוגן ומתוק מהמטבח הערבי
עוואמה אלה סופגניות ביס קטנטנות מקורן במטבח הערבי,
מבצק שמרים מיוחד עם תוספת תפוח אדמה מבושל, מטוגנות ומצופות בסירופ מתוק
המרכיבים-
3 כוסות קמח
כף שמרים
אבקת אפיה
קורט מלח
3 תפוחי אדמה מבושלים היטב ויבשים מנוזלים
מרוסקים לפירה חלק
2-3 כפות שמן
ומים כמה שנכנס לבצק דביק.
סירופ סוכר –
כוס סוכר
כוס מים
קצת מיץ לימון
טיפות מי ורדים/זהר
ההכנה –
לערבב את המצרכים ולהוסיף מים עד שהבצק אחיד ומאוד דביק כמו ספינג'.
לתת מנוחה להתפחה.
בעזרת כף גלידה קטנה או שני כפות להכניס לשמן חם .
לבשל סירופ עד שמסמיך.
לאחר הטיגון
לטבול בסירופ שהעוומה קר
מתכונים לחנוכה
חנוכה