צ'ורוס מתכון מדויק – מתכון מאת אתי שחר
מתכון מדויק ותוצאה מצוינת, יש לדייק בכמויות המצוינות במתכון,
ולהיצמד להוראות ההכנה,
ההצלחה מובטחת
ואם ניסיתם אי פעם להכין צ'ורוס, ונתקלתם בקושי רציני ללחוץ על שקית הזילוף,
וגם לחתוך את הצ'ורוס באורך הרצוי,
המתכון הזה ילמד אתכם פטנט מדהים בפשטותו,
כיצד עושים זאת פשוט מותחים חוט עמיד בחום,
כזה שמשתמשים לליפוף בשר למשל, וקושרים אותו לידיות הסיר, כשהוא מתוח היטב באמצע ,מעל השמן, וכך חותכים אותם בעזרת החוט.
זה כל כך מפשט את כל הסיפור,
הצו'ורוס צריכים לצוף מיד על השמן, זה מעיד שהשמן חם דיו, כדי לוודא זאת, זלפו חתיכה קטנה לבדיקה, אם היא שוקעת בסיר,
חממו את השמן עוד קצת, והמשיכו לפי המתכון,
הכינו את הכל מראש,
לצ'ורוס
מרכיבים-
1 כוס מים,
100 גר חמאה,
כוס קמח
2-3 כפות סוכר,
1/4 כפית מלח,
4 ביצים * את הביצה הרביעית טורפים ומוסיפים רק חצי ממנה,
שמן עמוק לטיגון כליטר וחצי,
ההכנה-
בסיר להביא לרתיחה מלאה על אש בינונית מים + סוכר + מלח + חמאה, כאשר רותח,
מוסיפים בבת אחת 1 כוס קמח , מנמיכים אש, וממשיכים לבשל כדקה, מערבבים נמרצות, בכף עץ,
עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר, ונוצר גוש בצק חלק ללא גושים,
מורידים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה,
מערבבים במהירות בינונית כדקה שיתקרר מעט,
מוסיפים 3 + 1/2 ביצים אחת בכל פעם, עד שהביצה נטמעת בבצק,
את הביצה הרביעית כאמור, טורפים בכוס ומוסיפים רק חצי ממנה.
עם כל הוספה של ביצה, הבצק מתפרק ואחרי כמה שניות מתלכד שוב,
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 1 ס"מ,
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 160 – 150 מעלות.
מזלפים לסיר עם השמן החם צ'ורוס באורך הרצוי,
וחותכים אותם בעזרת החוט המתוח מעל השמן (תודה קרין ג. על הפטנט!) ,
כאשר מזהיב, הופכים לצד שני, (זה קורה מהר, אז לפקוח עיניים),
מוציאים בכף מסננת על מגש מרופד נייר סופג,
טובלים בסוכר דק, ומגישים חמים.
4 תגובות
במרכיבים לא מופיע קמח, רק באופן ההכנה,אז קמח רגיל או תופח?
רגיל
אפשר להכין את הבצק כמה שעות מראש?
כן