מתכון מאת – Gita Gueta
מתכון טבחה בסאלק
המרכיבים-
2-3 צרורות יפים של עלי מנגולד
1 כוס שמן קנולה
כפית שטוחה מלח
צרור פטרוזיליה
חופן נענע
לתבשיל:
1 ק"ג בשר לתבשיל, חתוך לקוביות גדולות (אני ממליצה על שריר מספר 8/צלעות מספר 2/ אסאדו עם עצם)
עצמות מח, זנב שור( לא חובה ,רק אם זמין לכם)
1/4 כוס שמן
מלח ופלפל שחור גרוס,כורכום
2 ראשי שום שום כתוש
1 ראש שום מפורק לשיניים עם קליפה
2 כוס שעועית יבשה, מושרית במים 6-12 שעות
6 תפוא אדום בינוניים-קטנים קלופים שלמים או 4 גדולים חתוכים לרבעים
ההכנה-
את עלי המנגולד נפריד מהגבעול על ידי סכין ונתפטר מהחלק הלבן
נשטוף את העלים ונייבש על מגבת גדולה
נחמם שמן בסיר
נקצוץ את העלים ונוסיף אותם לשמן שהספיק קצת להתחמם
נטגן את העלים בלהבה גבוהה כ8-10 ד' עד לקבלת ירק מעט חרוך ושמן ירוק, בדקה האחרונה בטיגון נוסיף את הפטרוזיליה והנענע לעוד דקה שתיים ונכבה את האש( אני אישית לא טוחנת את העלים)
בסיר נפרד נצרוב את קוביות הבשר מכל הצדדים למשך 10-15 דקות
נוסיף פלפל שחור וכף כורכום(מלח נוסיף בשלב מאוחר יותר אחרי שהשעועית תתרכך) ואת השום הכתוש ואת השיני שום, נאדה הכל ביחד לעוד 5 דקות להבה נמוכה
נוסיף מייד את תערובת הסאלק שטוגן בנפרד ונאחד את הטעמים, נוסיף ציר בשר/ מים רותחים
נביא לרתיחה נוסיף את השעועית ותפוא אדמה
לאחר מכן הנמיכו את הלהבה לבינוני נמוך ותנו לטבחה/ פקיילה להתבשל כשלוש שעות לפחות
תוך כדי מעקב על רכות הבשר והשעועית, אפשר לשים על פלטת שבת.
בהצלחה שיהיה
שלכם באהבה
"נונה גיטה"