עוגת ביסקוויטים
טעימה ועשירה בשוקולד מאת יפה וקס ברקו
המרכיבים –
500 גרם ביסקויט פתי בר
100 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
כוס קקאו
חצי כוס סוכר
2 כוסות מים רותחים
לציפוי
שמנת מתוקה /פרווה
200 גרם שוקולד מריר
ההכנה –
הכנת העוגה
שלב ראשון.
בקערה שמים…
2 שרוולים של ביסקוויט, לשבור גס
בקערה נוספת מערבבים
חמאה 100 גרם
כפית תמצית וניל
כוס קקאו
חצי כוס סוכר
2 כוסות מים רותחים
מערבבים היטב
ושופכים מעל הביסקוויטים
מערבבים היטב
משמנים תבנית קפיצית קוטר 26,28.
ואת העיסה שופכים
לתוכה משטחים קלות
מכניסים להקפאה כשעה
הכנת הקרם גנאש מעל..
בסיר מחממים ….
שמנת מתוקה
כשהשמנת מגיעה לרתיחה
מורידים מהאש
שוברים לתוכה
2 שוקולד מריר
ומערבבים עד
שהשוקולד נמס
מצננים קצת
מוציאים את
התבנית מההקפאה
ושופכים מעל את
הגנאש ומסובבים קלות
שזה יגיע על כל התבנית
מכניסים שוב להקפאה
לכמה שעות
בהמשך אפשר לשים במקרר
תיהנו….
עוגת ביסקוויטים עשירה בשוקולד