עוגת שיש ביתית ונוסטלגית במיוחד!!
אוורירית ורכה בטירוף.
מכינים אותה בקלי קלות,
והכי חשוב פרווה מתכון מאת סמדר חי
מוזמנים לקבוצה של סמדר – סודות המטבח של אמא https://www.facebook.com/groups/396020561461305/?ref=share
למתכון
תבנית עגולה 24 (אפשר חד פעמי )
המרכיבים–
לתערובת שוקולדית:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
בלילת העוגה :
5 ביצים L
כוס סוכר
2 סוכר וניל
קורט מלח
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים או מים
2 כוסות קמח לבן
2 שקיות אבקת אפייה
ההכנה –
מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה.
מניחים מעל קערה ובתוכה שמים את השוקולד מריר
(נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד) ממשיכים לחמם
יחד תוך כדי בחישה מידי פעם עד שהשוקולד נמס.
מערבבים פנימה את השמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקצף יציב מוסיפים
את השמן ואת שאר המרכיבים תוף כדי הקצפה
משמנים את התבנית מחממים תנור ל-180 מעלות שופכים את הבלילה לתבנית
ומעל את השוקולד מומס ואופים כ-45 דקות עד להזהבה
יפה (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה )
בהצלחה ❤
4 תגובות
מהן הכמויות לטורט בגודל 26?
את יכולה גם 26
למה שוקולד כל הזמן, בכל הזדמנות. שיש בלי שוקולד וזהו.
תמיד אפשקר בלי לבחירתך