עוף עם תפוחי אדמה בתנור – ישראלה אזולאי
בהשראת מאיה פפיסמדוב האלופה
המרכיבים-
4 כרעי עוף(אפשר חתוכים)
8 תפוחי אדמה אדומים,או מסוג נשיקות,חתוכים לשמיניות
נכין מרינדה:
5 כפות שמן קנולה
כף סילאן
כף רוטב סויה(אני שמה בסגנון סיני)
כף שטוחה גריל עוף
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
חצי כף אבקת מרק עוף
כפית שטוחה מאוד מלח
ההכנה –
.
מערבבים טוב עם העוף והתפוחי אדמה ,מעבירים לתבנית.
אני שמה בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפיה,כך הנוזלים לא מתאדים מהר.
לפזר מעל 8 תימין קצוצים גס(לא לוותר)
להוסיף מהצד כוס מים.
להכניס לתנור שחומם ל190 מעלות,לשעה.להפוך באמצע את העוף,ולהשקות עם הרוטב מדי פעם.
להמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק,ותפוחי האדמה מוכנים
4 תגובות
היי מה ניתן לשים במקום סויה יש רגישות לסויה תודה
פשוט אל תשימי
מהמם ישר כוח
נראה סוווףףףף