אין יותר טעים מעוגת שמרים נוטלה של אופירה

אופירה יחיא
קראנץ נוטלה וכל מילה מיותרת
מתכון באהבה ❤️ מאופירה יחיא  
המרכיבים-
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרית
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
2 וחצי כוסות מים מהברז
200 גרם חמאה
קורט מלח
מלוי-
 נוטלה
 יוצא בערך 5 תבניות אינגליש קייק
( חלק מקפיאים חלק זוללים וחלק לאורחים תמיד לתת תזכרו בוודאות מה שאופירה אומרת מי שנותן לא פראייר או מתמלא הכל חוזר וזה הכי כיף בחיים לתת , אף פעם לא הצטערתי שנתתי משהו ❤️ למדתי את זה מסבתא שלי זל כמה געגועים)
ההכנה –
בקערת מיקסר עם וו לישה נשים קמח , שמרים , סוכר וניל וסוכר ונערבב .
נוסיף מים , ביצים ומלח .
את החמאה נחתוך לקוביות קטנות ונוסיף בהדרגה תוך כדי לישה .
את הבצק המוכן נעביר לקערה נעטוף בניילון נצמד ולמקרר ל 3 שעות לפחות להשתמש במי ברז , בקיץ לא מומלץ מים פושרים בכלל , חם מאוד והבצק יחמיץ.
נשתמש בתבנית אינגליש קייק קרטון ויש היום המצאה גאונית עטרת נייר שמתאימה פצצה לא משמנים את התבנית
אני שוקלת כל חתיכת בצק 370 גרם
פותחת לריבוע מורחת נוטלה מכל הלב מגלגלת לרולדה ולמקפיא ל 10 דקות.
לאחר שהרולדה היתה במקפיא נחתוך באמצע נקלע צמה , נניח בתבנית ובעוד הרולדה קרה להבריש מיד בביצה טרופה.
נכין את כולם ונניח לעוגה לתפוח .
נחממם תנור ל 180 מעלות טורבו ונאפה עד להזהבה .
נכין סירופ :
חצי קילו סוכר ( לא להבהל מכינים כמות ישאר שמים בקופסה לפעם הבאה מחזיק שנה למה להכין בדיוק)
1.5 כוסות מים 3 כפיות תמצית רום
ו1 כפית מיץ לימון
נבשל עד לקבלת סירופ דביק .
לאחר שהעוגה אפויה קיבלה צבע משגע נבריש בעודה בתנור סירופ בנדיבות לא להתקמצן ונחזיר לתנור לעוד 5 דקות יבוש .
תקררו תעטפו בניילון נצמד תהנו לצד נס , תה , קפה .
תקפיאו חלק ותוציאו שיש אורחים לאחר הפשרה כאילו אפינו הרגע .
ותחלקו למשפחה חברים ותהנו יקרים שלי
והעיקר שנהיה בריאים ומאושרים אמן ❤️❤️❤️
אוהבת אתכם אופירה יחיא ❤️

אין יותר טעים מעוגת שמרים נוטלה של אופירה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *