מפרום ללא טיגון – חוסך בקלוריות וטעים אש !

מפרום ללא טיגון – חוסך בקלוריות וטעים אש !
מתכון מאת – Mira Garia
המפרום המשודרג והמושקע שלי ללא קלוריות מיותרות בלי טיגונים , בלי בלאגן.
המרכיבים-
קילו בשר טחון
2 בצלים
חופן כוסברה/פטרוזיליה
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל בהרט וכורכום
ביצה
אפשר חופן פירורי לחם
להכין ולחתוך 5-6  תפוחי אדמה
לרוטב-
בצל
3 שיני שום
גבעולי סלרי
עגבניה
פפריקה
מלח פלפל
כורכום
כף רסק עגבניות
ההכנה –
הכנת הרוטב: מטגנת בצל גדול אחד עם 3 שיני שום 2 גבעולי סלרי עם העלים..
עגבניה מקולפת אחת שחתוכה לקוביות..
מתבלים: כף פפריקה מתוקה, כף מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית פלפל לבן, ושליש כפית כורכום.וכף רסק עגבניות.
להוסיף מעט מים. ולכסות.
תערובת בשר: קילו בשר אני מוסיפה 2 בצלים מגוררים שמוציאים ממנו את המים, חופן כוסברה נדיבה שקצצתי ממש דק דק..
תבלינים לקילו בשר: (לפחות כמות זה כמובן פחות)
2 כפות נדיבות של פפריקה מתוקה, כף מלח, חצי כף פלפל לבן, חצי כף פלפל שחור, שליש כפית כורכום.
התפוחי אדמה משרים אותם במים כדי שלא ישחירו.. מקלפת וחותכת אותם, או לאורך או לרוחב, איך שאוהבים,
ואז אחרי שערבבנו את הבשר טוב טוב.. והכנו את הרוטב של המפרום..
ממלאים את התפוחי אדמה בכמות בשר שאנחנו רוצים ( אפשר לראות בתמונה)..
אין תיאור זמין לתמונה.
אחר כך,מניחים באסטטיות בסיר לאט ובטוח! מבשלים שעה אש נמוכה.
את המפרום שלי אני לא מטגנת, לחסוך את הטיגון המיותר, יוצא טעים ברמות!
מתאים לשבתות ולחגים, אצלי זה חגיגה!.. תהנו ושבת שלום ומבורכת ממירה?
קציצות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *