עוגת שכבות מושקעת פאני ולוסקה

 

עוגת שכבות ממש עשירה המיוחדת .

מתכון מאת מירי פיצ'חדזה

יש לי חולשה לעוגות של פעם וכזאת היא
pani velveska הפולנית
בחל"ת היה לי המון זמן פנוי 😜 לאינסטגרם , Pinterest YouTube אז את העוגה הזאת גיליתי לפני כמה חודשים.

היא קצת מורכבת ודורשת השקעה, אותי זה אף פעם לא מפחיד 😉
נעזרתי קצת בתרגום בגוגל
תרגום חופשי מפולנית ורוסית
העוגה מורכבת מכמה שכבות –

בצק פריך עם א. שקדים
מרנג, ריבת אוכמניות וקרם פטיסייר
טעימה בטירוף מעניינת ומיוחדת.
תרגום חופשי מפולנית

המרכיבים –

מתחילים עם קרם פטיסייר ( צריך זמן קירור)
500 מ"ל חלב
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
כף ת. וניל
1/2 כוס קורנפלור
150 גר חמאה מעט רכה

ההכנה –

מערבבים את הביצים ,סוכר והקורנפלור
לתערובת אחידה בנתיים מחממים את החלב כמעט עד לרתיחה
בהשוואת טמפרטורה מערבבים מעט חלב חם עם תערובת הביצים ומחזירים לאש לבישול של כ5 דק תוך ערבוב תמידי עד שמסמיך, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור מלא .
מקציפים את החמאה בקערה נפרדת כ4/5 דק עד שהחמאה נעשית בהירה מוסיפים בהדרגה את קרם פטיסייר
ומקציפים ביחד מוסיפים 1 כף ת. וניל זהו הקרם מוכן.

המרכיבים –

לבצק פריך
4 ביצים להפריד חלמונים וחלבונים בחלבונים נשתמש במרנג
200 גר חמאה קרה
1/2 כוס א. סוכר
ת. וניל איכותית
קורט מלח
2 כוסות +כף גדושה קמח
1 א. אפיה

צנצנת ריבת אוכמניות או ריבה אחרת

כדי להקל על הכנת הבצק הפריך שמים בקערה את הקמח ומגרדים עליו את החמאה .
מערבבים את כל החומרים חוץ מהחלבונים
לבצק רך ונעים משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה בגודל בערך 35/40
עם מזלג דוקרים את הבצק.
מכניסים לאפיה ב180 10 דקות אפייה חלקית.
מוציאים ומצננים.
על העוגה הקרה מורחים את הריבה

הכננת המרנג-
מקציפים 4 חלבונים עם קורט מלח מוסיפים 1/2 כוס א. סוכר ומקציפים לקצף יציב, מוסיפים 1 כף תמצית וניל
מוסיפים 4 כפות א. שקדים ו מערבבים בזהירות
בזהירות מורחים את המרנג על הריבה מעל המרנג מפזרים כוס שקדים פרוסים קלויים
אופים ב180מע' כ30 דק
מוציאים ומצננים היטב

הרכבת העוגה
את העוגה חותכים ל3 חלקים שווים
שכבה ראשונה מורחים את קרם פטיסייר
מעל את הבצק הפריך עוד פעם קרם ומסיימים עם הבצק הפריך אפשר
מעל לפזר א. סוכר
לשלוח ללילה למקרר לספיגת טעמים
והעוגה טובה כשהיא בטמפרטורת החדר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *