העוגה הכי טעימה של העדה הטריפולטאית
בוקה דידמה
בוקה די דמה מתכון באהבה רבה
אסתר גזאלה קטש
מרכיבים-
250 גרם שקדים טחונים ללא קליפה.
250 גר שקדים עם קליפה טוחנים .
8 ביצים .
3/4 כוס שמן
1/2 כוס רוזטה
חצי כוס מיץ תפוזים.
חצי כפית כורכום .
תמצית שקדים חצי בקבוק
2 כפות תמצית וניל .
11/2 כוסות סוכר.
1 כוס קמח תופח בפסח אפשר להחליף בקמח תופח פסח
ההכנה-
להקציף את החלבונים עם הסוכר למצב כמו שבסרטון לא קשה מדי
בקערה עם החלמונים מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים.
לאחר מכן מוספים את כל היבשים לרטובים בהדרגה מוסיפים את החלבונים שהקצפנו עם הסוכר
להשוות את המסות בהדרגה .
לשמן תבנית עם נייר אפיה לשפוך לתבנית שמתאימה לגודל של 26 לא משנה או מרובעת או עגולה.
ולאפות בהתחלה על חום של 180מעלות 10דקות ולאחר מכן לחום של 160מעלות משהוא כמו שעה לבדוק עם קיסם שהוא יבש ולא רטוב להוציא את העוגה ולקרר
לציפוי –
כוס אבקת סוכר ו3 כפות מים בהדרגה עם כפית מיץ לימון
לאחר הקירור למרוח ולקשט בשקדים שבורים מלמעלה בוקה די דמה באהבה ממני
2 תגובות
מה אפשר לשים במקום תמצית שקדים? לא אוהבת את הטעם
אל תשימי