לימים כאלה קרים מכינים מרק שעועית עם בשר חריף

אילנית בניזרי

מרק שעועית עם בשר חריף אש – במיוחד לימי החורף הקרים מתכון מאת האלופה אילנית בניזרי 

המרכיבים- 

קילו בשר לגולש כתף 5 או שריר 8 או פילה מדומה או אוסובקו,אסאדו.
חבילת שעועית לבנה קפואה או 2 כוסות שעועית טריה שהושרו לילה לפני והורתחו חצי בישול !
2 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות מגורדות
4 פלפל שאטה חריף יבש
2 פלפלים אדומים חריפים
מי שלא רוצה חריף שיחליף לגמבה אדומה פרוסה לרצועות
2 כפות כוסברה קצוצה או כף כוסברה יבשה
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום מגורדות
כף פפריקה מתוקה
כפית וחצי כמון
4 עלי דפנה
כפית פלפל שחור גרוס
כף גדושה אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
כפית סוכר
5 כוסות מים רותחים
ההכנה –

בסיר עמוק למרק נטגן את הבצל עד שהופך לשקוף..

נוסיף את השום המגורד לטיגון קצר ואת הפפריקה ונערבב…

נוסיף את קוביות הבשר…

פלפל שחור גרוס והכמון ונטגן את הבשר גולש על התבלינים ל 2 דקות .

נוסיף את הפלפלים והעלי דפנה ..

.בקערית קטנה נשים את הרסק עגבניות ואת העגבניות המגורדות עם כוס מים רותחים ונערבב לפתיחה ..

נשפוך לסיר ועוד 2 כוסות מים רותחים .נבשל 20 דקות להבה נמוכה .

כעת נוסיף את השעועית הלבנה והכוסברה

נבשל לעוד 20 דקות ונוסיף את האבקת מרק עוף מהולים במים הרותחים .

הנותרים נבשל עד לריכוך הבשר זמן בישול כללי כשעתיים..

10 דקות לפני הסיום נוסיף את הסוכר לנטרול החמיצות .

לימים כאלה קרים מכינים מרק שעועית עם בשר חריף

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *