עוגיות חמאה קטנטנות ומטריפות

בצק משגע והטעם של העוגיות ווואיייי ?
מתכון עפ" י קרין גורן
כפתורי חמאה נמסים בפה הכינה  אריאלה גולדמן
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ את הבצק מכינים ידנית
▪︎ כמות : כ- 50 עוגיות
– לחמם תנור ל 160 מעלות- תוכנית טורבו- ניתן להכניס כמה תבניות בבת אחת .המיקום שלהן לא משנה
המרכיבים-
 200 גר חמאה מרוככת במיקרו ( לא מומלץ להמיר לפרווה כי מירקם הבצק המושלם הזה ישתנה)
1 שקית אבקת סוכר ( 100 גר)
1 שקית סוכר וניל
2 וחצי כוסות קמח רגיל
1 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
חצי כוס שמן
חצי כפית קינמון
ההכנה –
– לעבד את הבצק בידיים כמה שפחות ,רק עד שמתקבל בצק רך,נעים ולא דביק.
– לגלגל כדורים מהבצק בגודל עגבניית שרי ולפחוס מעט
* אני הכנתי לפי ההוראות במתכון ויצא בצק מושלם ולא היה צורך להוסיף דבר.
אבל אם תרגישו שהוא מעט מתפרק- הוסיפו שמן ואם מעט נדבק לידיים – הוסיפו קצת קמח *
– להניח העוגיות במרווח אחת מהשנייה
בתבנית עם נייר אפייה
– לאפות 25 דקות עד הזהבה עדינה ולא יותר
* העוגיות נסדקות מעט במהלך האפייה- כך צריך להיות ..זה היופי והעדינות שבהן .
לא לגעת בהן כשהן חמות ! זה חשוב כדי שלא תתפרקנה *
– לצנן היטב
לפדר באבקת סוכר בנדיבות
לאחסן בצנצנת אטומה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *