סלט סלק מבושל- ממש טעים וגם מאוד בריא
מתכון מאת צביה אורן
סלט קל להכנה ומשדרג כל ארוחה
המרכיבים –
4-5 סלקים בינונים
2 שיני שום
כמון
מלח
מיץ לימון
מעט שמן זית
מעט פטרוזיליה קצוצה
ההכנה –
את הבלוקים שוטפים היטב, להשאיר את הקליפה, להכניס לסיר עם מים שיכסו את הסלקים.
לבשל בסיר לחץ כ-25 דקות
ואילו מי שמבשל בסיר עם מים רותחים יש לבשל עד לריכוך.
לצנן, לקלף את הקליפה של הסלק
לפרוס לעיגולים,
אפשר בצורת צ’יפס כפי שאני הכנתי,
אפשר לרצועות תחרה ועוד.שמים בקערה
מוסיפים 2 שיני שום חתוכות לריבועים קטנטנים, אפשר לקצץ דק, אפשר לכתוש,
כפית מלח להוסיף
כפית כמון
מעט פלפל שחור
מיץ מחצי לימון ולפעמים יש צורך יותר, לפי טעמכם, אני אוהבת המון לימון.
2 כפות שמן זית
לערבב היטב.
טעים לאחר שספגו את הטעמים.
יש לקצוץ את הפטרוזיליה בסוף או לקראת ההגשה.
שתמיד ישארו ירוקים.
ממליצה, טעים במיוחד.