הילדים הכי אוהבים – עוגיות פצצת שוקולד עם סוכריות

Hagit Nohema
עוגיות שוקולד צ'יפס פצצת שוקולד משודרגות בסוכריות ליום הולדת

פצצות שוקולד- הכנתי מתכון של קרין גורן  –

Hagit Nohema

עוגיות שוקולדיות והילדים ממש אוהבים
המרכיבים-
2 ביצים L
1/2 כוס  סוכר לבן
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות  שמן קנולה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס  קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 כוס אגוזי מלך
100 גרם שוקולד צ’יפס
סוכריות עדשים שוקולד לקישוט
ההכנה- 
מחממים את התנור ל-180 מעלות
 קוצצים אגוזי המלך,
מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5-10 דקות לקצף תפוח
ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן.
מאחדים את תערובת השוקולד  עם הביצים,במהירות איטית, או בקיפול ידני בעזרת לקקן.
מוסיפים המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס ומערבבים לאיחוד.
אם רוצים, שומרים כמה כפות של תוספות בצד, לקישוט העוגיות לפני האפייה.
מניחים כפות גדושות מהבלילה במרווח על התבנית.מקשטים בסוכריות. העוגיות ישתטחו בזמן האפיה.
אופים 10-9 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות למגע בשוליים ועדיין ממש רכות במרכז.
מצננים ורק אז משחררים מנייר האפייה  שומרים במקרר ומגישים.

הילדים הכי אוהבים – עוגיות פצצת שוקולד עם סוכריות

עוגיות שוקולד צ'יפס – כמה סוגים יש ?

קשה לקבוע מספר מדויק של סוגי עוגיות שוקולד צ'יפס, כיוון שיש אינספור וריאציות למתכון הקלאסי.

המתכון הבסיסי כולל קמח, סוכר, חמאה, ביצים, אבקת אפייה, מלח ושוקולד צ'יפס. אך ניתן לשנות ולשדרג אותו בדרכים רבות:

  • סוג השוקולד: ניתן להשתמש בשוקולד מריר, חלב או לבן, ואף שילוב של מספר סוגים. אפשר גם להשתמש בשוקולד צ'יפס בטעמים שונים, כמו חמאת בוטנים, שקדים או קוקוס.
  • תוספות: ניתן להוסיף לעוגיות מגוון תוספות, כמו אגוזים, פירות מיובשים, שיבולת שועל, תבלינים (קינמון, ציפורן), שבבי קוקוס ועוד.
  • מרקם: ניתן לאפות את העוגיות עד שהן פריכות לגמרי, או להשאיר אותן רכות ונימוחות יותר במרכז.
  • גודל: ניתן ליצור עוגיות קטנות או גדולות, עגולות, מרובעות או בצורות מיוחדות.

לכן, ניתן לומר שישנם מאות, ואולי אפילו אלפי סוגים של עוגיות שוקולד צ'יפס, כל אחד עם הטעם והמרקם הייחודי שלו.

הנה כמה דוגמאות לסוגים פופולריים של עוגיות שוקולד צ'יפס:

  • עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות: המתכון הבסיסי עם שוקולד צ'יפס מריר.
  • עוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזים: מוסיפים אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך, פקאנים או שקדים.
  • עוגיות שוקולד צ'יפס עם שיבולת שועל: מוסיפים שיבולת שועל קוואקר לעוגיות, ליצירת מרקם מעט יותר לח וחספוס.
  • עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות: מחליפים את החמאה במרגרינה טבעונית או שמן קוקוס, ואת הביצים בזרעי פשתן טחונים או תחליף ביצים אחר.
  • עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן: מחליפים את הקמח בקמח ללא גלוטן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *