עוגת שושנים המילוי פודינג וניל
מאת אמונה בוארון
המרכיבים –
1/2 קילו קמח לבן,
1 כף שמרים יבשים,
1/3 כוס שמן,
1/3 כוס סוכר,
1 ביצה גדולה
קורט מלח
כוס וחצי מים פושרים אפשר להוסיף לפי הצורך,
למילוי –
1 שקית אבקת פודינג וניל
1 כוס חלב
,2 שקיות סוכר וניל,
2 כפות סוכר
1 ביצה טרופה
כף אבקת סוכר,
ההכנה-
לערבב את הקמח עם השמרים להוסיף את שאר המצרכים
את המים לצקת בהדרגה אפשר להוסיף לפי הצורך ללוש בקערת במיקסר כ 10 דקות.
לתת התפחה כשעה שוב ללוש לתת לבצק
לנוח 20 דקות,
בינתיים לערבב את הפודינג עם החלב ושאר המרכיבים להוסיף חלב עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה, שנוח למרוח אותה.
לחלק את הבצק לחצי אם רוצים שושנים גדולות או ל4 אם
רוצים שושנים קטנות,לרדד כול חלק מהבצק למלבן למרוח
פודינג לפזר מעט סוכר וניל לגלגל לרולדה לחתוך לחלקים
שווים לסדר בתוך תבנית עגולה אפשר גם תבנית פיירקס
עגולה משומנת כאשר פתח של העוגייה כלפי מעלה לפתוח
לצדדים לצורת שושנה לפזר סוכר חום למרוח בעדינות את הביצה
על כול השושנים , לתת לתפוח כ20 דקות לאפות בחום של 180
כחצי שעה או עד שמשחים, כאשר העוגה קרה לפזר אבקת סוכר,
6 תגובות
לצערי הרב לא מוצאת כבר המון זמן פודינג וניל לבישול
הכוונה לאינסטנט
האם אפשר להחליף את החלב לחחב סויה?
כן
בוקר טוב
תודה על המתכון המעולה.
רק דבר אחד לא הבנתי, הביצה הטרופה מיועדת למלית או למריחה על השושנים?
אשמח לתגובתך בהקדם.??
גם במלית ולמעלה גם