על הסלט הזה תקבלו מלא מלא מחמאות?
סלט חציל ועגבניות מבית אמא
מאת אריאלה גולדמן
* טעמו של הסלט חמצמץ מעודן.
אני משתמשת בתבלין מלח לימון ,מה שמעניק לסלט טעם נהדר ומה שמשמר אותו מושלם בקירור.
ניסיתי עם מיץ לימון טרי…זה לא אותו דבר המרכיבים-
2 חצילים
6 עגבניות
6 שיני שום
פלפל ירוק חריף
פלפל אדום
פפריקה
מלח
מלח לימון
סוכר
ההכנה –
בסיר נפרד עם מים רותחים מבשלת עד ריכוך 2 חצילים עם קליפתם שחתכתי לקוביות קטנות ( כשצבע קוביות החציל הופך לכהה והקוביות כבר רכות הן מוכנות)
מסננת
בסיר אחר עם 4 כפות שמן מטגנת 6 עגבניות גדולות חתוכות קוביות
מוסיפה 6 שיני שום שלמות
1 פלפל ירוק חריף חתוך טבעות ( רמת חריפות של הסלט לבחירתכם כמובן )
1 פלפל אדום חתוך קוביות
מתבלת ב 1 כף פפריקה, מלח,תבלין מלח לימון וטיפונת סוכר
* נתחיל עם רבע כפית שטוחה תבלין מלח לימון.נטעם ואז נשפר טעמים לפי רמת החמיצות שאוהבים.
ואז נתבל בסוכר- שוב עד שהטעם מאוזן לנו.
מבשלת על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים ( הם מתבשלים מהמיץ שהפרישו העגבניות ואין צורך להוסיף מים)
כשנוצר רוטב יפהפה ואדמדם הוסיפו אל הסיר את החצילים שבישלנו
ערבוב ממש בעדינות
כמה שניות לאיחוד וזהו..להסיר מהאש
לצנן
לאחסן בקופסה אטומה במקרר
מחזיק נהדר בקירור
כבר אמרנו אפשר להנות מסלט חצילים גם בלי לטגן והוא יוצא נפלא
4 תגובות
יאמי אין על החצילים
החצילים משחירים בבישול, כדאי להוסיף קצת חומץ למי הבישול, או מלח לימון?
כן
מתכון מעולה ! תודה !