מתכון של נורית חמיאס האלופה שמכינה מארזי עוגות/עוגיות לכל מטרה
המתכון כאן
עוגיות יויו מאת נורית חמיאס
המרכיבים-
קילו קמח פחות כוס
2 שקיות אבקת אפייה
4 ביצים לארג'
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
גרידה מתפוז שלם
גרידה מלימון שלם
קוקוס לציפוי
לסירופ הדבש-
קילו סוכר
2 וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
קליפת תפוז/לימון
הכנת הבצק –
בקערה נערבב את הבצים,הסוכר,הסוכר וניל במטרפה ידנית..נוסיף את השמן ונערבב.
כעת נוסיף את הקמח בהדרגה ואת האבקת אפייה ..עד לקבלת בצק נוח וגמיש.
לעטוף בניילון נצמד ונכניס את הבצק למקרר למנוחה.
להכנת הסירופ דבש:
על הגז נרתיח את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר ..
בלהבה נמוכה ! נוסיף את המיץ לימון הקליפות ונבשל את הסירופ עד למצב של סמיכות תוך כדי ערבוב לפחות חצי שעה .
נחלק את הבצק ל 4 כדורים..
במשטח מקומח נרדד את כל כדור לעובי סנטימטר ובעזרת חותכן נסמן חור ועוד חור קטן במרכז.
נניח בתבנית מרופדת עם נייר אפייה את עיגולי היויו.
נחמם שמן עמוק …נטגן בלהבה בינונית את היויו עד להזהבה..ונניח בתבנית עם רשת.
הסירופ שיהיה חמים אך לא רותח ..לאחר סיום הטיגון נטבול את היויו בסירופ..נשהה אותם בסירופ לפחות לעשרים דקות ..לספיגה טובה.
נטבול בקוקוס לעיטור.
ניתן להקפיא ..או לשמור במקרר