מתכון לשבקייה, אחת ממלכות העוגיות המרוקאיות.מאת מימי נידם
המרכיבים-
750 גר קמח
1 כוס שמן
1 כוס בירה לבנה
1 כוס מים
ההכנה –
לשים את הנוזלים בקערת המיקסר, להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש כארבע דקות.
הבצק צריך להיות נעים ולא נדבק במידת הצורך יש להוסיף מעט יותר קמח.
לכסות ולהניח בצד לחצי שעה
לרדד דק דק ולהכין את צורת השבקייה – תעזרו כאן בסירטון
לטגן בשמן עמוק ואחר כך
ולטבול בסירופ, לפזר מעט סוכריות או שומשום קלוי.
הכנת הסירופ-
1 קג סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
לבשל סוכר ומים עד להמסת הסוכר, להוסיף את מיץ
הלימון ולבשל כ 15 דקות.
בהצלחה
Mimi Nidam מימי נידם סדנאות לעוגיות מרוקאיות