מתכון לעוגיות אלפחורס – מאת הקונדיטורית – Yafit_cakes
המרכיבים-
160 גרם חמאה רכה
160 גרם קורנפלור
200 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפייה
3 חלמונים M
100 גרם אבקת סוכר
צנצנת ריבת חלב איכותית
קוקוס
ההכנה-
בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה מערבלים חמאה רכה ואבקת סוכר עד קבלת תערובת משחתית.
מוסיפים את החלמונים מערבלים מעט עד אחידות ,
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמח , אבקת אפייה, קורנפלור ,
מפעילים על מהירות נמוכה מערבלים עד קבלת בצק אחיד בלבד,
בעזרת הידיים מאחדים את הבצק לכדור אחיד,
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר חצי שעה,
מחממים תנור על 160 מעלות חום עליון תחתון
לאחר קירור מחלקים את הבצק ל3 חתיכות ,
כל חתיכה מרדדים בן 2 ניירות אפייה וקורצים עיגולים שמים על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לאפייה של 9-12 דקות.
מצננים בטמפרטורת החדר , מילוי :
מעבירים את הריבת חלב לשקית זילוף מזלפים על כל עוגיה וסוגרים עם עוגיה נוספת ומגלגלים בקוקוס .
מסדרים במגש יפה ומגישים
*לשמור את העוגיות עם המילוי בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר*
*ניתן להקפיא את העוגיות ללא מילוי בקופסא אטומה עד חודש*