מתכון גונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי – מאת דליה סיני
מאכל הדגל של המטבח הפרסי קציצות חלום
המרכיבים-
לעיסה של הגונדי
חצי קילו חזה עוף (עדיף משניצל )לטחון בבית
3ב צלים בינוניים מגורדים
כוס וחצי קמח חומוס לגונדי(להשיג בחנויות תבלינים)אני קונה חומוס קלוי וטוחנת בזמן הבישול
חצי שקית אבקת אפיה
כפית ורבע מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית הל(חובה)אבל אם לא אוהבים לוותר
כפית כורכום
כף שמן
2 כפות מים
לציר –
בצל
2 כרעים עוף או כל חלק אחר
כורכום
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
תפוח טדמה חתוך
חומוס מושרה או מבושל
לימון פרסי
ההכנה –
ללוש הכל יחד כעשר דקות לישה (עם כפפות שהידיים לא יקבלו צבע) עד שכל החומרים מתאחדים ,מנוחה במקרר שעה עם כלי מכוסה
בסיר רחב מטגנים בצל גדול מוסיפים 2 חתיכות כרעיים או כל חלק עוף שאתם אוהבים מטגנים מעט ,
מוסיפים כפית כורכום,מלח ,פלפל שחור,כף מרק עוף,תפוח אדמה ,
ומוסיפים חומוס מושרה לילה לפני (לסנן),מוסיפים כליטר מים ומבשלים כחצי שעה ,מוסיפים לימון פרסי 1
שהסיר רותח לאחר חצי שעה מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים כעוד 40 דק עד לסיום הבישול
שימו לב לא להוסיף הרבה מים ,שיהיה טעם לגונדי בהצלחה ממני באהבה