מתכון מעולה ומוצלח לעוגת גבינה הדיאטטית שלי.
מאת מזל גרשון
עוגת גבינה אפויה דיאטטית עם
תחליף סוכר מעולה ומוצלחת.
המרכיבים –
5 ביצים להפריד
2 כפות סוכר
750 גר גבינה לבנה 5%
1 יוגורט 1.5%
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
גרדת לימון
3/4 כוס חד"פ אבקת תחליף סוכר
3 כפות קמח תופח
4-5 ביסקוויטים פתי בר מפוררים
ההכנה –
לערבב יחד את החלמונים, הגבינה והיוגורט, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב לתערובת אחידה ללא גושים.
להקציף את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף מעט יציב ולא קשה.
לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול לתערובת תפוחה ואוורירית.
לשמן ולרפד תבנית אפיה עדיף סיר ג'חנון בקוטר 22 לפזר את פרורי הבסקוויטים
ולשטח את התערובת בתבנית.
לאפות בחום של 180 מעלות 10 דקות ולאחר מכן בחום של 150 מעלות 50 דקות
בהצלחה ובאהבה ממני מזל גרשון
*ליצירת שוליים לבנים שימו את התבנית בתוך תבנית נוספת עם מים חמים.
* יש אפשרות להכין את העוגה עם סוכר רגיל, במקום התחליף סוכר באותה כמות.
אפשריות לכיוון וקשוט העוגה בתמונות
תגובה אחת
ביסקוויטים קמח לבן ופודינג לא יכולים להיות בעוגה דיאטטית.
לא די להחליף סוכר בתחליף….