פנקייק מהיר עם אשל
מרכיבים–
אשל-500 גר(2,5 גביעה)
ביצה-2 יחידות
סוכר-3 כפות(לי מספיק..זה יוצא מתוק עדין) מלח-כפית עם הר קטן
אבקת סודה לשתיה -כפית עם הר קטן
קמח- 3 כוסות חד פעמי של שתיה חמה
**טיפים
1. אפשר קצת פחות קמח. אני הוספתי שלוש כוסות.
הבדיקה של כמות הקמח היא פשוטה. למלא כף ולראות שעיסה לא נוזלת כמו מים אלה יורדת מי הכף ממש באיטיות.
2.ניתן להוסיף סוכר וניל לטעם וריח מי שאוהב.
3.לסדר במחבת עם מרווח כי הם תופחים.
4. בטיגון להפוך לצד שני כשה רואים שצד עליון יתיבש ויש בו כמה חורים/בועות.
5.אשל צריך להיות בטמפרטורת חדר..יש כאלה שמחמים אשל מעט,אני לא.
6. בהוספת קמח יהיה קשה לערבב זה בסדר,ככה צריך להיות. אנחנו רוצים לקבל פנקייק נפוח, לא דק ולא דחוס.
7 לטגן פנקייק על אש נמוכה שלא יהיה בצקי בפנים.
7.לחמם טוב מחבת ,ליצוק שמן ולחמם גם את השמן ואז להתחיל בטיגון. השמן לא צריך ליהות רותח. כמות השמן בערך 2 מילימטר.
אופן הכנה
בקערה לטרוף ביצים מלח וסוכר עם מטרפה ידנית, להוסיף אשל ולערבב טוב.להוסיף בהדרגה קמח מנופה,ולערבב שלא יהיו גושים.. ורק בסוף להוסיף אבקת סודה לערבב טוב, טוב.אתם תראו שסודה מתחילה לעבוד ורואים מין בועות כאלה. יותר לא מערבבים. לוקחים כף מלאה מי עיסה כל פעם מי הצדדים ולא מי אמצע ולשים על מחבת חמה עם שמן ,ולטגן על אש נמוכה מי שני צדדים עד הזהבה,להוציא לנייר סופג.אחרי כל סיבוב של טיגון להוסיף שמן אם יש צורך.מגישים עם שמנת חמוצה, או מעדן יוגורט שאוהבים, בנוסף להגיש ריבה,דבש, ריבת חלב… גם ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר או למרוח עם מעט חמאה עם רוצים…פשוט מעדן