עוגיות באמת נדירות תודה למרגלית נוני על המתכון להסברים .
לעשות אותם בדיוק אותו גודל דקות ועדינות ומטוגנות במדויק באותו גוון טיגון
אחרי הטיגון ניטבול בסירופ ו- נמלא אותן אגוזים מקורמלים
תיכף הן יהפכו למגש יפיפיה
המרכיבים–
3 כוסות שומשום
2 כוסות קמח
חצי כפית א.אפיה
2 שקיות סוכר וניל
קמצוץ מלח
חצי כוס שמן
ומים לפי הצורך .
ההכנה –
ללוש המצרכים עד שמקבלים בצק לא דביק
מוסיפה מים בהדרגה .
לתת מנוחה חצי שעה.
לרדד לחתוך לקוביות מדוייקות.
לקפל כל קובייה לסנדל מדביקה את הקצוות עם דבק קמח קצת קמח ומים.
לטגן בשמן .
אם עשיתם בצק נכון . הסנדל ישמור צורה בטיגון
אם לא אפשר להעזר בקונוס נירוסטה ולטגן עם הקונוס . הקונוס משתחרר בטיגון.
מדביקה את קצוות הריבוע עם דבק קמח כדי שלא יפתח בטיגון .
דבק קמח מעט קמח ומעט מים ולערבב
המילוי – תמיד נשאר סירופ מהטבילה . מבשלת עוד קצת את הסירופ שיתקרמל ויסמיך ומוסיפה בפנים מיני אגוזים גרוסים . אפשר גם צימוקים וחמוציות.
לסירופ-
קילו סוכר 2 כוסות מים מעט לימון אפשר עם קליפה ו3 כפות דבש לבשל עד שמקבלים סירופ צמיגי בצבע ענבר . אם הסירופ מבושל מספיק הוא לא יבלע בעוגיה וישאר מבריק . אני טובלת את העוגיה בסירופ חמים ואחר כך למלא האגוזים
חג פורים שמח