פסטל תפוחי אדמה – הכי טעים שיש

אילנה לוי
פסטלים תפוחי אדמה לפסח ממולאים בבשר
המאכל שאני הכי אוהבת בפסח מה איתכם ?
מתכון מאת –אילנה לוי
המרכיבים-
6 תפוחי אדמה
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי כוסברה
מיץ לימון סחוט
3 ביצים
3/4 כוס קמח מצה
3 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף
כפית כורכום
מילוי-
2 בצלי קצוצים
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
מלח פלפל שחור
ההכנה –
הכנת המילוי:
לטגן במעט שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה יפה. להוסיף חצי ק"ג בשר טחון,
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה . לתבל בכפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס .
לטגן ולפורר את הבשר על אש גבוהה עד שהבשר משנה את ציבעו לאפור ועוד חמש דקות.
להעביר למסננת להגרת הנוזלים ולקירור מוחלט.
המעטפת-
לבשל 6 תפוחי אדמה עם הקליפה עד ריכוך. לקרר, לקלף ולמעוך לפירה.
להוסיף חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה קצוצים דק (אפשר בלי כוסברה), מיץ סחוט מחצי לימון.
להוסיף 3 ביצים, 3/4 כוס קמח מצה עבה ו – 3 כפות קמח תפוחי אדמה .
לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס,
כף אבקת מרק עוף ורבע כפית כורכום.
לערבב היטב את כל העיסה ולהניח במקרר ל – 20 דקות לספיגת החומרים.
בידיים רטובות לקחת כדור מהעיסה, למלא ולסגור ואז לשטח מעט.
לטגן בשמן בגובה 2 – 3 ס"מ משני הצדדים.
בהצלחה – אילנה לוי?

פסטל תפוחי אדמה – הכי טעים שיש

מתכוני פסח

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *