לחם בית שטוח עם בצל

 

לחם בית לשבת בתוספת בצל סגול

מאת ננה אלקריף

המרכיבים

5 כוסות קמח מנופה

כפית מלח

כף סוכר

,כף שמרים יבשים,

כוס וחצי מים

2 כפות שמן

ההכנה –

במיקסר לשים קמח סוכר שמרים  מלח לערבב ,להוסיף כוס וחצי מים פורשים, להתחיל ללוש ,להוסיף 2 כפות שמן ,להמשיך ללוש ,לפי הצורך להוסיף טיפה מים או קמח .

לתת לתפוח חצי שעה

,ללוש ושוב 10 דקות מנוחה .

לחלק ל 2 ,ישר להניח כדור על נייר אפייה משומן קלות עם ספריי ,

לפתוח את הבצק לצורה שרוצים ,

לפזר מעל בצל פרוס ,לפזר מעל מלח גס ,קצת ירק יבש (לא חובה ),

להתיז קצת שמן ולפזר שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל חום של 180 מעלות 20 דקות או עד קבלת צבע זהוב יפה.

כשמוכן, לכסות לכמה דקות עם מגבת .אפשר במקום בצל כל ירקות

,אני מכינה גם עם קישואים וגמבה ,טעים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *