לחם בית לשבת בתוספת בצל סגול
מאת ננה אלקריף
המרכיבים–
5 כוסות קמח מנופה
כפית מלח
כף סוכר
,כף שמרים יבשים,
כוס וחצי מים
2 כפות שמן
ההכנה –
במיקסר לשים קמח סוכר שמרים מלח לערבב ,להוסיף כוס וחצי מים פורשים, להתחיל ללוש ,להוסיף 2 כפות שמן ,להמשיך ללוש ,לפי הצורך להוסיף טיפה מים או קמח .
לתת לתפוח חצי שעה
,ללוש ושוב 10 דקות מנוחה .
לחלק ל 2 ,ישר להניח כדור על נייר אפייה משומן קלות עם ספריי ,
לפתוח את הבצק לצורה שרוצים ,
לפזר מעל בצל פרוס ,לפזר מעל מלח גס ,קצת ירק יבש (לא חובה ),
להתיז קצת שמן ולפזר שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל חום של 180 מעלות 20 דקות או עד קבלת צבע זהוב יפה.
כשמוכן, לכסות לכמה דקות עם מגבת .אפשר במקום בצל כל ירקות
,אני מכינה גם עם קישואים וגמבה ,טעים ?