מתכון לפרטיות ממולאות מנה מרשימה וחגיגית לפסח
מלכה והב הכינה
מתכון של נועם זיגדון
פרגיות ממולאות באורז
המרכיבים –
8 או יותר מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
בטטה חתוכה לקוביות בנוניות
-למילוי
2 כוסות אורז מבושל
1 בצל מגורד בפומפיה גסה
1 עגבניה מגורדת או חתוכה
4 שיני שום כתוש
פטרוזליה קצוצה
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח
שמן
ההכנה –
פורסים את הפרגית על משטח עבודה,מנקים מעצמות ושומן.
משטחים אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
לשים במרכז 2 כפות מתערובת האורז ומגלגלים בעדינות כשהפרגית מגולגלת מכניסים קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני כך הפרגית לא תיפתח.
*לרוטב*
1 בצל קצוץ
5 שיני שום
כוזברה קצוצה
פפריקה מתוקה
מעט אבקת מרק עוף
2 כוסות מים
פלפל שחור
כורכום
מלח
שמן
להשחים את הבצל
להוסיף את השום לבשל כ-2 דקות
להוסיף את הפפריקה והכורכום
להוסיף כוס מים ולתבל
לסדר את הפרגיות
להוסיף את הבטטות
אחרי עשר דקות נוספות להוסיף כוס וחצי מים על אש נמוכה כ-45 דקות
להבריש את הפרגית במעט שמן ופפריקה
להכניס לתנור שחומם מראש על 200° כרבע שעה
בהצלחה נועם זיגדון ?
מתכוני פסח