מנה עיקרית מרשימה לחג – פרגיות ממולאות

 

מלכה והב

מתכון לפרטיות ממולאות מנה מרשימה וחגיגית לפסח

מלכה והב הכינה

מתכון של נועם זיגדון

 

פרגיות ממולאות באורז

המרכיבים

 

8 או יותר מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
בטטה חתוכה לקוביות בנוניות

-למילוי

2 כוסות אורז מבושל
1 בצל מגורד בפומפיה גסה
1 עגבניה מגורדת או חתוכה
4 שיני שום כתוש
פטרוזליה קצוצה
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח
שמן

ההכנה

 

פורסים את הפרגית על משטח עבודה,מנקים מעצמות ושומן.
משטחים אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
לשים במרכז 2 כפות מתערובת האורז ומגלגלים בעדינות כשהפרגית מגולגלת מכניסים קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני כך הפרגית לא תיפתח.

*לרוטב*

1 בצל קצוץ
5 שיני שום
כוזברה קצוצה
פפריקה מתוקה
מעט אבקת מרק עוף
2 כוסות מים
פלפל שחור
כורכום
מלח
שמן

להשחים את הבצל
להוסיף את השום לבשל כ-2 דקות
להוסיף את הפפריקה והכורכום
להוסיף כוס מים ולתבל
לסדר את הפרגיות
להוסיף את הבטטות
אחרי עשר דקות נוספות להוסיף כוס וחצי מים על אש נמוכה כ-45 דקות
להבריש את הפרגית במעט שמן ופפריקה
להכניס לתנור שחומם מראש על 200° כרבע שעה

בהצלחה נועם זיגדון ?

מתכוני פסח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *