בדיוק הזמן להכין – מתכון לריבת תות של סבתא

 

ריבת תות

מאת אנה שעשוע

 

למדתי להכין ריבת תותים מסבתא של בעלי.
ביקשתי מתכון, אבל הבנתי מהר מאוד, שמתכון לא יספיק במקרה הזה…
אז הלכתי אליה ולמדתי.

המרכיבים

חצי קילו סוכר

קילו תותים.

ההכנה
היא השאירה את התותים בשלמותם, בלי לחתוך.
שפכה סוכר וערבבה, עוד לפני ששמה על האש.
נתנה לזה לנוח 24 שעות. כן, ככה, בחוץ.
למחרת, זה מתבשל על אש עד שרותח ואז אש  נמוכה, וכל פעם להוציא קצף.
להוסיף פלח לימון, עם הקליפה ולבשל עד שלריבה יש צבע שקוף ומבריק.
מעדן.
תודה, סבתא פהימה, השארת לנו זיכרון מתוק.

בתמונה- התותים עם הסוכר, לפני בישול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *