עוגת מצות של פעם עם המון שוקולד
אין פסח שאני לא מכינה אותה
מתכון מאת – חנה ברטל
פסח ללא עוגת מצות זה לא פסח.
בזמנו לא היו מצרכים רבים כשרים לפסח ורוב העוגות היו מבוססות על קוקוס ואגוזים.
אימי ז"ל הכינה את העוגה הזו עם קרם קקאו סוכר ומרגרינה ואני שידרגתי לקרם גנאש
המרכיבים-
250 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
אריזה של שמנת מתוקה
2 כפות שוקולית או קקאו
כפית ת. וניל
להרטיב מצות עם
כוס יין לקידוש מהול בכוס מים
ההכנה –
בסיר קטן לחמם שמנת וחמאה להסיר מהאש – להכניס את השוקולד עד להמסתו.
לערבב גם את שאר המצרכים.
לקרר את הקרם במקרר.
להרטיב מצות בערך 6 -7 מצות
ולמרוח שכבה שכבה עם הקרם.
ךסיים בשכבת שוקולד.
להכניס למקרר
חג פסח שמח