עוגת ריבה נוסטלגית גם בפסח?
העוגה האהובה ? טעימה טעימה???❤לא מותרת על העוגה הזאת.גם בפסח❤
מתכון מאת ברכה במטבח ba su
אני אפיתי בתבנית בגודל 26, משומנת היטב.
המרכיבים–
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלבונים וחלמונים.
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 אבקת אפייה
1 כוס קמח תפוח אדמה_כף גדושה קמח מצה
חצי כוס מים
תמצית וניל
ההכנה –
בקערה
ל הקציף את החלמונים והסוכר.להוסיף את שאר המיצרכים .
לערבב. לבלילה אחידה .להמנע מעירבוב יתר.
ליצוק לתבנית,
לאפות בתנור מחומם ל180 מעלות
בערך 30 25 דקות חצי שעה.זמן אפיה.
שימו לב לזמניי אפיה וחום תנור שלכם.
כשהעוגה כמעט מוכנה (20 דקות אפיה)למרוח מעל 3-4 כפות ריבה שאוהבים אני מרחתי ריבת תות .
להקציף היטב את החלבונים + חצי כוס סוכר.
מי שמעדיף פחות מתוק, שיפחית מהסוכר
להוסיף כוס וחצי קוקוס ולערבב עים כף.
למרוח על העוגה בעדינות ,בשכבה אחידה.
להחזיר לתנור,
עד לקבלת צבע זהוב יפה. ❤שתפו וישמרו עוגה מאוד טעימה?
תגובה אחת
נפלא, תודה על מתכון ילדות אהוב, אותו אמא שלי ז"ל הכינה . חג שמח .